‘Wan halkının direnişi kayyum dönemini bitirmiştir’

YSK'nin mazbatanın Abdullah Zeydan'a verileceğini açıklamasının ardından konuşan siyasetçiler, STK temsilcileri ve hukukçular; Van halkının gösterdiği direniş ile kayyum dönemini bitirdiğini söyledi.

ANF'ye değerlendirmelerde bulunan DBP Wan İl Eş Başkanı Harun Okay, DEM Parti Wan İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Çev-Der Başkanı Ali Kalçık ve hukukçu Feyzi Çelik; YSK'nın büyük bir yanlıştan döndüğünü söyledi.

VAN HALKI TARİH YAZMIŞTIR

DBP Van İl Eş Başkanı Harun Okay: "Halkın iradesini bütün zorluklarını aşmıştır. Halkımız iradesini iki gündür bir kez daha gösterdi. Halkımıza hayırlı olsun. Hukuksuz bir karar düzeltilmiştir. Halkımızın bu iradesi gösterdi ki; halkımız asla kayyumu kabul etmiyor, etmeyecek. Halkımızın demokrasi bilinci bir kez daha ülkeye nefes aldırmıştır."

BU BİR MİLATTIR

HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi: "YSK hukuksuzluğa son verdi, halkımızın iradesi kazandı, demokratik mücadelede halkımızın önüne konulan bir engel daha aşıldı. Bakın bu olay bir milattır ve artık şunu gösteriyor; Türkiye'de artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak. Kayyum dönemi bitmiştir ve halkımız iki gündür gösterdiği kararlılıkla buna son vermiştir."

TEPKİ OLMASAYDI, YSK GERİ ADIM ATMAZDI

Avukat Feyzi Çelik: Hukukun gerekliliği zaten böyle olması gerekiyordu. Önce ki karar tamamen hukuku çiğnemekti. Memnu hakları geri alınmıştı. Van halkının ve demokratik kamuoyunun tepkisi olmasaydı bu karar verilmezdi. YSK kararı kesindir ve ona başvuru itiraz yolu da yok. Genelde düzeltme yapmıyorlar. Temkinli olmakta fayda var.

GEZİ DİRENİŞİNİN WAN RUHUNU YAŞADIK

ÇEV-DER Başkanı Ali Kalçık: Halkın direnişini selamlıyorum. Geçmişte bunu yapabilseydik bugün bunlar olmazdı. Gezi direnişinin Van ruhunu yaşadık. Van direnişideböyle kayıtlara geçecektir.  Van asla bunu kabul etmeyecekti ve bunu gördüler. Talimatla gelen karar talimatla geri alındı. Van halkının direnişi kayyum dönemini bitirmiştir. Halkımız böyle olduğu sürece Kürt halkının geleceğine ipotek koyamaz.